četvrtak, 4. veljače 2010.

TORTA FERRERO ROCHER

Sastojci


Tijesto:
1 šalica
smeđeg šećera
1 šalica
oštrog brašna
1 šalica
glatkog brašna
1 1/2 žličica
praška za pecivo
1 1/2 žličica
sode bikarbone
3/4 šalice
kakaa
2
jaja
1 šalica
mlijeka
1/2 šalice
ulja
2 žličice
arome vanilije
1/2 šalice
kipuće vode

Krema:
400 g
Nutelle
400 g
Mascarponea
250 g
lješnjaka(poprženih, pa mljevenih)
4
napolitanke(od lješnjaka-mljevene)

Priprema
Tijesto napraviti tako da u jednoj posudi promiješamo sve suhe, a u drugoj sve mokre sastojke.
Onda dodajemo mokre u suhe s tim da zadnje dodajemo kipuću vodu.(Mjera šalice je 2dl.)
Kalup za tortu premažemo maslacem i pospemo krušnim mrvicama.Peći na 170 oko 45 min.
Za kremu samo treba dobro promiješati sastojke.

1 komentar: